MENYER
Nere i Kockska Husets vackra tegelkällare serverar vi menyer inspirerade av säsongens råvaror. Just nu har vi sommaruppehåll och är tillbaka 11/8. Tjuvkika på vår helt nya meny nedan nu med ett utpräglat fine dining-koncept. Varmt välkomna in till Rösterian & innergården tills dess!
KOCKSKA HUSETS
KÄLLARMENY
Amuse-bouche
Kräftsoppa
Konjak | Marinerade kräftstjärtar | Fänkål | Oststång
Plan B – riesling, Western Australia, Australien
Gösfilé
Kronärtskocka | Bacon | Smörad fiskbuljong | Broccoli
Petit Buisse – pinot noir, Loire, Frankrike
Gödkalventrecôte
Kantareller | Karamelliserad palsternacka | Lökringar | Gräslöksslungad potatis
Don’t Tell Gary – shiraz, Victoria, Australien
Crème brûlée
Färska bär
Muscat de Rivesaltes – Languedoc-Roussillon, Frankrike
650 kr för två rätter
750 kr för tre rätter
850 kr för fyra rätter
495 kr för två glas vin
595kr för tre glas vin
695 kr för fyra glas vin
ÅRSTIDERNAS
GRAND MENY
Amuse-bouche
Råbiff
Sojaglaserad äggula | Lime | Pinjenötter | Picklad majsrova
Champagne de Saint-Marceaux – Brut, Frankrike
Pilgrimsmussla
Persiljeskum | Ibericoskinka
Domaine Louis Moreau – Petit Chablis, Chardonnay, Bourgogne, Frankrike
Hälleflundra
Potatiskrisp | Verjus
Domaine La Croix – Sancerre, Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike
Hummer
Hummersmör | Brynt blomkål
Weingut Ingrid Groiss – Grüner Veltliner, Niederösterreich, Österrike
Sorbet
Tournedos Rossini
Gåsleverterrin | Svamp | Brioche | Tryffel | Madeirasås
Orin Swift – Palermo, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, USA
Galette
Äpple | Brynt smörglass
Boschendal – Vin D`Or Late Harvest, Western cape, Sydafrika
Meny 1550 kr
Vinpaket 1200 kr
Vi erbjuder även vegetariska och veganska alternativ och tar hänsyn till allergier, maila oss på info@arstiderna.se
KOCKSKA HUSETS
VASAMENY

En kunglig afton i Vasas fotspår
Följ med på en smakresa tillbaka till 1500-talet – i den praktfulla Kockums våning där Gustav Vasa en gång bodde. Här serverar vi en unik meny inspirerad av tidens kungliga festmåltider. Hyr Kockums våning till nästa fest eller jubileum och njut av en oförglömlig upplevelse i en av Malmös mest historiska miljöer.
____________________
APTITRETARE
Rågbröd med färskost och hjortron | Torkad fläskkarré med enbärsgelé | Rökt lax med krämig senapssås | Rostade mandlar & valnötter
SILLTALLRIK
Inlagd sill med forellrom | Gravad sill & lök | Kokt ägg á la Russe | Västerbottenost med rädisor | Rågbröd
MOROTSSOPPA
Rökt tuppbröst
RÖDTUNGAFILÉ (Righteye Flounder)
Kräftor | Smörstekt kål
RENSADEL (Saddle of Reindeer)
Svampsås | Säsongens rostade grönsaker | Rostad lök
SMULPAJ (Crumble Pie)
Äpple | Kardemummakräm
OSTBRICKA PÅ BUFFÉ
Jürrs kittost | Prästost med Malmö Akvavit | Blåmögelost | Fikonmarmelad | Fröknäcke
1995 kr per person
Serveras endast i Kockums våning, för 10 – 40 personer. Bokas via mejl info@arstiderna.se.
Har ni allergier, preferenser eller vill veta matens ursprung? Rådfråga vår personal.