Meny

MENYER

Nere i Kockska Husets vackra tegelkällare serverar vi menyer inspirerade av säsongens råvaror. Just nu har vi sommaruppehåll och är tillbaka 11/8. Tjuvkika på vår helt nya meny nedan nu med ett utpräglat fine dining-koncept. Varmt välkomna in till Rösterian & innergården tills dess!

KOCKSKA HUSETS
KÄLLARMENY

Amuse-bouche

Kräftsoppa
Konjak | Marinerade kräftstjärtar | Fänkål | Oststång
Plan B – riesling, Western Australia, Australien

Gösfilé
Kronärtskocka | Bacon | Smörad fiskbuljong | Broccoli
Petit Buisse – pinot noir, Loire, Frankrike

Gödkalventrecôte
Kantareller | Karamelliserad palsternacka | Lökringar | Gräslöksslungad potatis
Don’t Tell Gary – shiraz, Victoria, Australien

Crème brûlée
Färska bär
Muscat de Rivesaltes – Languedoc-Roussillon, Frankrike

650 kr för två rätter
750 kr för tre rätter
850 kr för fyra rätter

495 kr för två glas vin
595kr för tre glas vin
695 kr för fyra glas vin

ÅRSTIDERNAS
GRAND MENY

Amuse-bouche

Råbiff
Sojaglaserad äggula | Lime | Pinjenötter | Picklad majsrova
Champagne de Saint-Marceaux – Brut, Frankrike

Pilgrimsmussla
Persiljeskum | Ibericoskinka
Domaine Louis Moreau – Petit Chablis, Chardonnay, Bourgogne, Frankrike

Hälleflundra
Potatiskrisp | Verjus
Domaine La Croix – Sancerre, Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike

Hummer
Hummersmör | Brynt blomkål
Weingut Ingrid Groiss – Grüner Veltliner, Niederösterreich, Österrike

Sorbet

Tournedos Rossini
Gåsleverterrin | Svamp | Brioche | Tryffel | Madeirasås
Orin Swift – Palermo, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, USA

Galette
Äpple | Brynt smörglass
Boschendal – Vin D`Or Late Harvest, Western cape, Sydafrika

Meny 1550 kr
Vinpaket 1200 kr

Vi erbjuder även vegetariska och veganska alternativ och tar hänsyn till allergier, maila oss på info@arstiderna.se

KOCKSKA HUSETS
VASAMENY

Gustav Vasa meny hos Årstiderna i Kockska huset i Malmö Copyright: Nationalmuseum

En kunglig afton i Vasas fotspår

Följ med på en smakresa tillbaka till 1500-talet – i den praktfulla Kockums våning där Gustav Vasa en gång bodde. Här serverar vi en unik meny inspirerad av tidens kungliga festmåltider. Hyr Kockums våning till nästa fest eller jubileum och njut av en oförglömlig upplevelse i en av Malmös mest historiska miljöer.

____________________

APTITRETARE
Rågbröd med färskost och hjortron | Torkad fläskkarré med enbärsgelé | Rökt lax med krämig senapssås | Rostade mandlar & valnötter

SILLTALLRIK
Inlagd sill med forellrom | Gravad sill & lök | Kokt ägg á la Russe | Västerbottenost med rädisor | Rågbröd

MOROTSSOPPA
Rökt tuppbröst

RÖDTUNGAFILÉ (Righteye Flounder)
Kräftor | Smörstekt kål

RENSADEL (Saddle of Reindeer)
Svampsås | Säsongens rostade grönsaker | Rostad lök

SMULPAJ (Crumble Pie)
Äpple | Kardemummakräm

OSTBRICKA PÅ BUFFÉ
Jürrs kittost | Prästost med Malmö Akvavit | Blåmögelost | Fikonmarmelad | Fröknäcke

1995 kr per person

Serveras endast i Kockums våning, för 10 – 40 personer. Bokas via mejl info@arstiderna.se.
Har ni allergier, preferenser eller vill veta matens ursprung? Rådfråga vår personal.